Bütün xəbərlər
Diabet xəstələri üçün yüksək qida dəyəri olan marmelad Omskda icad edilmişdir
Tarix: 20-10-2024 11:57 | Bölmə: Sosial

Aşağı glisemik indeksi və artan qida dəyəri olan marmelad Omsk alimləri tərəfindən icad edilmişdir.
Sabaha-inamla.az rus mətbuatına istinadən xəbər verir ki, Marmeladda knyaz suyu, Qüds artishoku siropu və spirulina yosunları var.
Omsk Dövlət Aqrar Universitetinin patentində deyilir ki, ixtira yüksək qidalanma və bioloji dəyərə, orqanoleptik xüsusiyyətlərə və yüksək profilaktik xüsusiyyətlərə malik pəhriz qidası üçün jele marmeladının istehsalını təmin edir. TASS tərəfindən nəzərdən keçirilən Stolypin.
Jele marmeladının xüsusiyyətləri onu diabet xəstələri üçün uyğun edir. İnkişafın qənnadı sənayesinə aid olduğu aydınlaşdırılır.
Patent qeydinin müəlliflərinin qeyd etdiyi kimi, şəkər əvəzediciləri və süni rənglər indi əsasən pəhriz qidalarının istehsalı üçün istifadə olunur ki, bu da məhsulun qida dəyərini əhəmiyyətli dərəcədə azaldır.
Alimlər istehsala yeni yanaşma təklif ediblər.
Knyajenika moruqa bənzəyir və Rusiyanın şimalında böyüyür. Bu giləmeyvə şirəsi çox faydalıdır, çünki onun tərkibində çoxlu miqdarda vitaminlər, mikroelementlər, turşular, həmçinin taninlər, flavonoidlər, fitonutrientlər və efir yağları var.



Baxış sayı: 148


Bölməyə aid digər xəbərlər