Bütün xəbərlər
Amerikalı alimlər qızardılmış kartofun təhlükələri haqqında mifi təkzib ediblər
Tarix: 01-11-2022 13:38 | Bölmə: Digər

Boston İnstitutu, qızardılmış kartof da daxil olmaqla orta dərəcədə kartof istehlakının hipertoniya və ya çəki artımı kimi sağlamlıq problemlərinə səbəb olmayacağını söyləyib.

Sabaha-inamla.az "MKRU"ya istinadən xəbər verir ki, bu barədə “Journal of Nutritional Science” məlumat yayıb.
Araşdırmaya görə, dörd və ya daha çox qabda qızardılmış, qaynadılmış ağ və ya şirin kartof yeməklə hipertoniya və dislipidemiya da daxil olmaqla sağlamlıq problemləri arasında heç bir əlaqə yox idi.
Alimlər qeyd ediblər ki, kartof qiymətli qida maddələrinin ucuz mənbəyidir. Pəhriz tövsiyələrinə sağlam pəhrizin bir hissəsi kimi kartof yemək daxildir.
Mütəxəssislər həmçinin belə qənaətə gəliblər ki, sağlam yetkinlər arasında orta səviyyədə kartof istehlakı 2-ci tip diabetin inkişaf riskini artırmır.

Tədqiqatda 2,5 min insan iştirak edib.


Baxış sayı: 149


Bölməyə aid digər xəbərlər